Това написа във Facebook съпредседателят на ПП Кирил Петков. Коментарът му

...
Това написа във Facebook съпредседателят на ПП Кирил Петков. Коментарът му
Коментари Харесай

Петков: Радев не иска да се смени неговият секретар на МВР frognews.bg

Това написа във Фейсбук съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

 

Коментарът му пристигна след следващия мотив за престрелки сред “Дондуков 1 ” и “Дондуков 2 ”, откакто през вчерашния ден президентът Румен Радев съобщи пред публицисти, че страната е “слаба ” и това е повода “мафията да е мощна ”. Президентът също отхвърли да свика Консултативен съвет за национална сигурност след убийството на Алексей Петров. 

В своя позиция от ПП-ДБ още през вчерашния ден обявиха, че президентът не вижда “неспособността на основният секретар на Министерство на вътрешните работи ” да се оправи с престъпната хроника и го упрекнаха във властови упоритости. Днес Петков продължи реториката. 

 

“Още в предишното постоянно държавно управление този основен секретар не се справяше, само че президентът застана компактно зад него и отхвърляше да подпише неговата промяна, просто тъй като му беше правилен. Стига толкоз. Сигурността на хората е по-важна от нечия персонална потребност за надзор ”, написа в обществената мрежа Петков. 

 

Съпредседателят на Политическа партия се обърна и към “псевдонационалистите ”, които пазят 3-ти март като съобщи, че датата е определена за народен празник в новата ни история и никой не омаловажава историята на борците за независимост. 

 

“Така че благи псевдонационалисти, за Ваше страдание, никой нито омаловажава историята и героичните дейности на българските борци за независимост, нито саможертвата на другите нации и 3-ти март ще остане свят празник за всички българи. Мечтата ми е обаче нашите деца да знаят, че са потомци на просветители, чийто труд и просвещение са дали светлина освен на България през най-успешните златни години в историята ни, само че и са ограмотили половин Европа, в това число и съветския народ, който приема Кирилицата тъкмо от знанието, развило се първо в Преславската книжовна школа. Нека Вашият изострен апетит за власт и популизъм да не се крие зад опълчването на двата толкоз светли празника, тъй като до момента в който историята е като корените на едно дърво, без които то не може да живее, то знанието и образованието са неговите листа, без които то няма бъдеще. България може да бъде още веднъж велика и просперираща страна, когато знанието и образованието са сложени в фетиш за бъдещите генерации. Точно там се крие същинският национализъм, който гледа и към бъдещето на нашите деца ", съобщи съпредседателят на “Продължаваме Промяната ". 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР